Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις 4 γυναίκες, που ηγούνται της βιομηχανίας της κάνναβης. Όπως αναφέρεται στο Forbes, οι συγκεκριμένες επιχειρηματίες έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν τις εταιρείες τους από το τίποτα ή να ενισχύσουν σημαντικά τις επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται. Mε το ταλέντο και την ευρηματικότητά τους, έχουν καταφέρει να έρθουν στο προσκήνιο.

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της Aster Farms, η Julia φέρνει στην ομάδα μια τεχνογνωσία στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Το προσωπικό της ενδιαφέρον για την κάνναβη έχει τις ρίζες της στη μάχη της με χρόνιες ημικρανίες, καθώς από τη στιγμή που ξεκίνησε τη χρήση της συνταγογραφούμενης κάναβης μειώθηκαν σημαντικά τα συμπτώματα και τη βοήθησαν να έχει μια πιο ομαλή και ισορροπημένη καθημερινότητα. Η Julia προσφέρει στην επιχείρηση ένα μακροπρόθεσμο όραμα, διασφαλίζοντας ότι η ομάδα της θα είναι πάντα δυο βήματα μπροστά. Πριν από την Aster Farms, η ίδια ήταν συνιδύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της NMRKT, μίας πλατφόρμας marketing για δημιουργούς περιεχομένου. Ηγήθηκε της εταιρείας μέσω της Techstars και εξαγοράστηκε από την XO Group το 2016. Σήμερα συνεχίζει να είναι μέντορας στην Techstars και σε νέους επιχειρηματίες, που ασχολούνται με διαφορετικούς τομείς. Η Aster Farms καλλιεργεί βιώσιμη κάνναβη από τη Βόρεια Καλιφόρνια. Με βαθιά ριζωμένη την πεποίθηση ότι η γεωργία, το έδαφος και οι οργανικές εισροές παράγουν υψηλής ποιότητας κάνναβη, η Aster Farms αφήνουν τη φύση να κάνει τη δουλειά της.

Liz Jackson-Simpson, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Success Centers SF

Πηγή φωτογραφίας successcenters.org

Η Liz Jackson-Simpson ξεκίνησε στo Success Centers SF, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην κάνναβη, ως Εκτελεστική Διευθύντρια το 2006 και από το 2018 είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος. Έχει πάνω από 32 χρόνια εμπειρίας στον τομέα ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην οργάνωση, έχει τριπλασιάσει τα κέρδη, από τα $450.000 στα $2.1 εκατομμύρια δολάρια. Ταυτόχρονα, διπλασίασε το προσωπικό, καθώς προσέλκυσε δεκάδες νέους δωρητές. Παρότι η Liz είναι κανονικά καλλιτέχνης, η τέχνη βρίσκεται σε δεύτερη θέση, καθώς προτεραιότητά της είναι η κοινότητα. Ενώ βρισκόταν στο San Francisco, η Liz άρχισε να συνεργάζεται με το Συμβούλιο Ιδιωτικής Βιομηχανίας (γνωστό σήμερα ως Γραφείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης του Εργατικού Δυναμικού) και κατέστη ειδική σε προγράμματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού.

Στη συνέχεια, πήγε στο Τμήμα Δικαστικής Επιτήρησης Ανηλίκων του San Francisco, όπου πέρασε 16 χρόνια δημιουργώντας προγράμματα κατάρτισης για αγόρια στο Log Cabin Ranch και αναπτύσσοντας υπηρεσίες επανένταξης για τους νέους που αποφυλακίστηκαν. Η Liz διήυθυνε το Τμήμα Κοινοτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πρόνοιας, επιβλέποντας εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Μετά την αποχώρησή της από το Τμήμα, αποδέχθηκε την πρόκληση να γίνει η πρώτη εκτελεστική διευθύντρια του Success Centers SF.

Chrissy Hadar, Chief Branding Officer της Oregrown Industries

Πηγή φωτογραφίας https://www.cannabisdispensarymag.com/ /Bradley Lanphear

Έχοντας πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστημίου της Montana, η Chrissy σχεδίασε το βραβευμένο και κορυφαίο κατάστημα της Oregrown. Επιβλέποντας τους εργαζομένους και την επέκταση της Oregrown Industries, η Hadar ενθαρρύνει την οικονομική και επιχειρησιακή ανάπτυξη του οργανισμού. Ως κορυφαία εταιρία κάνναβης στο Oregon, η ομάδα καλλιεργεί με τη χρήση οργανικών μεθόδων και επεξεργάζεται προϊόντα παγκόσμιας κλάσης. Το 1ο τρίμηνο του 2020, η Oregrown επέκτεινε το εμπορικό της αποτύπωμα στο Όρεγκον με το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων, στο Portland και το Cannon Beach. Η τέταρτη ναυαρχίδα του Oregrown είναι έτοιμη να ανοίξει στο Eugene φέτος το καλοκαίρι. Η εταιρεία έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως εκείνο για την Καλύτερη Εταιρεία να εργάζεται κανείς, το 2017.

Marie Montmarquet, Πρόεδρος της MD Farms

Πηγή φωτογραφίας forbes.com

Η Marie Montmarquet είναι μια από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια κάνναβης, για περισσότερα από 13 χρόνια. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Tennessee με B.A. στην Πολιτική Επιστήμη και την Ψυχολογία μετακόμισε στην California από το Nashville, το 2010. Την τελευταία δεκαετία, η Marie δημιούργησε πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις κάνναβης, με τον αδελφό της Allen Hackett, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της MD Farms, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες παράδοσης στο San Francisco, καθώς και μιας εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας καλλιέργειας, μεταποίησης και διανομής στο Salinas. Εκτός από την οικοδόμηση νέων επιχειρήσεων, έχει επικεντρωθεί στο να υποστηρίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα στο χώρο της κάνναβης.

Η MD Farms ιδρύθηκε το 2016 με τη νοοτροπία ότι η υψηλή ποιοτικά, βιώσιμη και βιολογική καλλιέργεια θα είναι το μέλλον της αγοράς κάνναβης. Ο Allen Hackett και η Marie Montmarquet έχουν αγωνιστεί για να κρατήσουν στην ιδιοκτησία τους, το 100%  της φάρμας τους. Τα αδέρφια αισθάνονται απίστευτα τυχεροί – όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι – καθώς έχουν ξεπεράσει τις μεγάλες προκλήσεις και έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν άλλες μειονότητες.

Πηγή