Η κυβέρνηση της καναδικής επαρχίας του Οντάριο αφαίρεσε χθες την κάνναβη από τη λίστα αναγκαίων επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τη διάρκεια του περιορισμού κυκλοφορίας η οποία έχει επιβληθεί για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Μαύρες προβλέψεις

Η απόφαση έρχεται καθώς υγειονομικοί αξιωματούχοι προβλέπουν 80.000 κρούσματα και περίπου 1.600 θανάτους μέχρι το τέλος του μήνα, αν τηρηθούν τα σημερινά περιοριστικά μέτρα, αλλά τονίζουν ότι ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να περιοριστεί σε 200 με την «πλήρη μελλοντική παρέμβαση».

Το Οντάριο, η πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία του Καναδά, έχει αναφέρει 3.255 επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 67 θανάτους από τον Covid-19.

Η κάνναβη εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της λίστας βασικών υπηρεσιών στο Κεμπέκ και τη Βρετανική Κολούμπια στον Καναδά και σε αρκετές Πολιτείες στις ΗΠΑ.

Αγόρασαν μαζικά

Εκτός από το χαρτί υγείας και είδη παντοπωλείου, οι άνθρωποι έσπευσαν να αγοράσουν μαζικά κάνναβη και αλκοόλ καθώς προετοιμάζονται να κλειστούν στα σπίτια τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι μετοχές των καναδικών παραγωγών μαριχουάνας κατέγραψαν πτώση χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τις μετοχές της Tilray Inc και της Hexo Corp να πέφτουν πάνω από 8%.

Πηγή: ΑΠΕ